~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..."Σκέφτομαι πως αυτά τα τρία συστατικά πρέπει να 'χει η ζωή: το μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό.Το μεγάλο είναι να βρίσκεσαι μέσα στην πάλη για μια καλύτερη ζωή. Όποιος δεν το κάνει αυτό, σέρνεται πίσω απ' τη ζωή. Το ωραίο είναι κάθε τι που στολίζει τη ζωή. Η μουσική, τα λουλούδια, η ποίηση. Το συγκλονιστικό είναι η αγάπη................................................................. Νίκος Μπελογιάννης [1915-1952] ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ανατροπή του καπιταλισμού και όχι διαχείριση
"Η χώρα δεν έχει ανάγκη από μια συμφωνία γενικά. Έχει ανάγκη από μια έξοδο από τα αδιέξοδα των μνημονίων, από μια σύνθετη πολιτική διεξόδου και αναγέννησης σε όλους τους τομείς, παραγωγικής και πνευματικής – κοινωνικής, εθνικής ανασυγκρότησης, που δεν μπορεί να γίνει μέσα από τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και τους όρκους πίστης στις συνθήκες της Ε.Ε., χωρίς έναν σταθερό προσανατολισμό για μια νέα θέση της χώρας στον γεωπολιτικό άξονα. [Ο Δρόμος της Αριστεράς]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Η ΠΙΣΩ “ΑΥΛΗ” ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



   Των ΖΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ,   ΛΟΥΠΑΤΑΤΖΗ ΣΤΡΑΤΗ,   ΣΙΔΕΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ*   

Η Ανατολική Αττική, αλλά συνολικά θα λέγαμε και ολόκληρη η περιφέρεια Αττικής μαζί και με τη Δυτική Αττική, συμπυκνώνουν τα προβλήματα όλης της χώρας.


Η Ανατολική Αττική και συνολικά η περιφέρεια Αττικής σαν περιφερικές αυτοδιοικητικές οντότητες με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους στις προηγούμενες δεκαετίες χρησιμοποιήθηκαν σαν η πίσω αυλή της Αθήνας, με μια άναρχη και ανεξέλεγκτη οικιστική ανάπτυξη αλλά και μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα που οδήγησαν σε υποβάθμιση ολόκληρες περιοχές .
Δυστυχώς η λεηλασία και η κακοποίηση της Αττικής γης και των κατοίκων της συνεχίζονται ανελέητα μέχρι σήμερα. Το αντικειμενικά σύνθετο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων για παράδειγμα ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε με όρους κοινωνικής ωφέλειας αλλά μετατράπηκε σε τεράστια κερδοφόρα επιχείρηση για τους γνωστούς μεγαλο-εργολάβους, αδιαφορώντας για το όποιο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό κόστος. Τα ίδια και χειρότερα έγιναν με το σκάνδαλο της παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων στους ιδιώτες.
Σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ξεπουλάνε ότι μπορούν από το πολύ ιδιαίτερο αυτό «οικόπεδο» της χώρας μας. Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ ξεπούλησε τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και έχει βάλει στη λίστα του, τουλάχιστον άλλες τέσσερις πέντε περιοχές φιλέτα της Ανατολικής Αττικής, ενώ με το προωθούμενο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό θέλουν να γεμίσουν τσιμέντο ότι έχει απομείνει από την ακτογραμμή του Σαρωνικού και του Ευβοϊκού, να ιδιωτικοποιήσουν ουσιαστικά τις παραλίες που ολόκληρη η Αθήνα και οι τουρίστες της επισκέπτονται.
Σε αυτό μας το σημείωμα όμως θέλουμε να αναδείξουμε ορισμένα από τα προβλήματα που ιδικά στην Αττική έχουν γίνει το «άγχος» των κατοίκων όλης της περιοχής. Συγκεκριμένα η κατάσταση με την δημόσια υγεία και τα διόδια έχει γίνει αφόρητη. Η Δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική κατάρρευση.

Σε μια περιοχή που πλήττεται και αυτή από τα χαρακτηριστικά των καιρών, τη φτώχεια και την ανεργία, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα να αυξάνει, λόγω της γενικότερης ανέχειας και της εξαθλίωσης των συνθηκών ζωής, τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΙΚΑ εγκαταλείπονται εντελώς στην τύχη τους.
Τα κέντρα Υγείας Νέας Μάκρης, Καπανδριτίου, Λαυρίου και Καλυβίων ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν όλους όσους ζουν και εργάζονται στην Ανατολική Αττική και να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες Υγείας (σε ένα διπλάσιο και πλέον πληθυσμό τα τελευταία χρόνια) λειτουργούν με ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς πολλών ειδικοτήτων.

Η μεθοδευμένη σταδιακή αποδυνάμωση τους, σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και η απαξίωση και υποβάθμιση των αναγκών και ωρών λειτουργίας τους εντάσσεται στις γνωστές σκοπιμότητες κάνουν ξεκάθαρο και στα πιο δύσπιστα μάτια, τη βεβαιότητα του κλεισίματος τους στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Η έλλειψη Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και το επικείμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα

Αποκλειστικά υπεύθυνη για την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται και στην περιοχή μας, είναι η Κυβέρνηση, τα μνημόνια και οι ακολουθούμενες καταστροφικές νεοφιλελεύθερες επιλογές τους που στόχο έχουν να καταργήσουν τις κοινωνικές παροχές και ότι δυστυχώς απέμεινε, από το Δημόσιο χαρακτήρα τους, υπέρ των συμφερόντων της μεγάλο-ιδιώτευσης γνωστών «επιχειρηματικών» κέντρων», που τα τελευταία χρόνια απειλητικά επισημαίνουν την παρουσία τους και στον τόπο μας (τσιμεντονήσι, ΧΥΤΑ Γραμματικού, Λαγονήσι, ΧΥΤΑ Κερατέα, Βούλα ,Λαύριο, παράκτιο μέτωπο, κ.λπ.)

Το πελατειακό σύστημα πολιτικής των Κυβερνώντων δεν σέβεται τον Πολίτη –Άνθρωπο. Δεν σέβεται την αγωνία του και τις απερίγραπτα δύσκολες στιγμές που βιώνει στην καθημερινότητα του

Η απόφαση της υποβάθμισης της Υγείας ισοδυναμεί με κοινωνικό έγκλημα την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα που η ανθρωπιστική κρίση απελπιστικά βαθαίνει. και στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της ασφάλειας της ζωής των κατοίκων σε συνδυασμό και, με την υποβάθμιση και την επίθεση που συντελείται και στα υπόλοιπα Δημόσια αγαθά, τα Συνταγματικά – υποτίθεται κατοχυρωμένα- όπως η εκπαίδευση, η συγκοινωνία, η παιδική μέριμνα η παροχή ρεύματος και νερού.
Είμαστε πεισμένοι ότι η Δημόσια Υγεία είναι προϋπόθεση για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Αγωνιζόμαστε να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία και την Κοινωνική πρόνοια, για κάθε Άνεργο, για κάθε Ανασφάλιστο και Μετανάστη.

Τέλος με τα διόδια η κατάσταση είναι τραγική ιδικά για τους κατοίκους της Βορειο-ανατολικής Αττικής.

Στις προηγούμενες εκλογές και λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθούν, αυξήθηκε η τιμή των διοδίων. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και πριν από αυτές τις εκλογές και αφού πρώτα έχουν απαλλαγεί οι κοινοπραξίες που λυμαίνονται τους πάλαι ποτέ Ελληνικούς μας δρόμους από το ρίσκο της επένδυσης (τους δίνεται «προίκα» και άλλα δυο δισεκατομμύρια ευρώ).
Ένας γονατισμένος λαός, εξαθλιωμένος, άνεργος που ζει στα όρια της επιβίωσης δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση. Όλοι εμείς, που το προηγούμενο διάστημα ενταγμένοι μέσα στο κίνημα ενάντια στα διόδια, δώσαμε και δίνουμε τη μάχη ενάντια στα ντόπια και ξένα συμφέροντα που λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο της χώρας μας, ξέρουμε, νοιώθουμε και αισθανόμαστε το φόβο τους. Ξέρουμε ότι γνωρίζουν πως η ελπίδα του λαού μας βρίσκεται στην Αριστερά και στα κινήματα. Βρίσκεται σε αυτούς που όχι μόνο δεν έχουν υπογράψει ή δεν έχουν δοσοληψίες μαζί τους, αλλά είναι κυνηγημένοι με κάθε τρόπο (δικαστικό ή συκοφάντηση μέσω των ΜΜΕ).
Αυτή η εκλογική περίοδος δε μοιάζει με τις άλλες. Η αντιπαράθεση δεν μπορεί να είναι μόνο ενάντια στα κακός έχοντα στην αυτοδιοίκηση αλλά το πώς θα διαμορφωθεί μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία για την ανατροπή του σάπιου δικομματικού συστήματος και των πολιτικών που εκπορεύονται από την γερμανοκρατούμενη Ε.Ε
Ένας γονατισμένος λαός, εξαθλιωμένος, άνεργος που ζει στα όρια της επιβίωσης δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση.
Η μόνη ελπίδα για αυτό το λαό είναι η ενίσχυση της Αριστεράς και όσον αφορά την περιφέρεια Αττικής η ελπίδα περνά μέσα και από την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, για να δώσουμε δύναμη στον αγώνα μας.



*Υποψήφιοι περιφερικοί Σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής
Ζήσης Βασίλης
Λουπάτατζης Στρατής
Σιδέρης Παναγιώτης


Πέμπτη 15 Μαίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου